Met mij maak je een geslaagde keuze!

Ervoor zorgen dat jij straks de juiste tools en vaardigheden hebt om zelfstandig de weg op te gaan.
Dat is mijn doel!

Ik ben Jeroen en ga graag met je op pad. Al 17 jaar geef ik met veel plezier autorijles. Ben je op zoek naar een betrokken rijinstructeur die altijd voor je klaarstaat? Bij mij ben je aan het juiste adres. Ik vind het belangrijk dat je op een prettige manier les krijgt die past bij jou als persoon. Alleen op die manier haal je het beste uit jezelf. Dat zie je terug in de vele positieve ervaringen van oud-leerlingen en het hoge slagingspercentage bij het CBR. Hieronder lees je meer over hoe je rijopleiding is opgebouwd.

Hoe ziet de rijopleiding eruit?

1. De basis

De basis, daar beginnen we. De nadruk zal in het begin van je rijopleiding liggen op de bediening van de auto. We starten de eerste les met het goed afstellen van de stoel, spiegels en het stuur. Daarna bouwen we dat steeds verder uit met sturen, gas geven, remmen, koppelen en schakelen. Een goede basis zorgt ervoor dat je uiteindelijk sneller slaagt en minder lessen nodig hebt.

Na iedere rijles houden we je vorderingen bij in de PlanGo-app. Zo weet je altijd wat je al hebt gedaan en tot hoever je de onderdelen van het rijden al zelfstandig beheerst. In de PlanGo-app kun je tevens je theorie oefenen en ook je facturen terugvinden. De app geeft ook meldingen over je lesafspraken, zo kun je nooit meer een les vergeten. Super handig!

Alle leerlingen kunnen de PlanGo-app gratis downloaden en gebruiken.

 

2. Kijktechniek en bijzondere verrichtingen

Met een goede basis gaan we verder met de volgende fase van je rijopleiding. Hierin gaan we aan de slag met het spiegelen en de juiste kijktechniek. Ook beginnen we met de bijzondere verrichtingen, zoals: omkeren d.m.v. drie keer steken, achteruit fileparkeren en de hellingproef.

 

3. Zelfstandig en besluitvaardig

Het doel is dat jij straks als zelfstandige bestuurder, besluitvaardig en vlot aan het verkeer deelneemt. In deze fase van je rijopleiding leggen we daar de nadruk op.

Op het examen moet je naast het rijden op aanwijzingen van de examinator, ook helemaal zelfstandig een route op navigatie rijden. Dat gaan we vaak oefenen, gelukkig kun je niet zakken als je een keer een straatje mist, dat doen we natuurlijk allemaal weleens. Ook een belangrijk onderdeel in deze fase is je besluitvaardigheid. Maak jij de juiste keuzes of je wel of niet oversteekt op een bepaald moment?

Ik zorg ervoor dat jij de juiste tools en vaardigheden in handen hebt, zodat je alle situaties vlot, veilig en zelfstandig op kan lossen.

 

4. De puntjes op de i

De laatste fase van je rijopleiding begint met de tussentijdse toets (ttt). Een ttt is een proefexamen dat wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens de ttt komen alle onderdelen aan bod die je ook op je praktijkexamen tegenkomt. Zo weet je al goed wat je kunt verwachten op het moment dat je praktijkexamen gaat doen. Dat scheelt vaak al een hoop zenuwen.

Na de ttt gaan we samen met de examinator de punten bespreken die opvallen. We bespreken de punten dia al goed gaan, maar natuurlijk ook de punten waar je nog op kan verbeteren richting het examen. Ook krijg je te horen of je vrijstelling hebt verdient voor de bijzondere verrichtingen. Als je die op je ttt goed uitvoert, hoef je op je praktijkexamen geen verrichtingen meer te doen. Mooi meegenomen!

Tussen de ttt en het praktijkexamen plannen we nog een aantal lessen in om goed aan de slag te gaan met de punten die na de toets besproken zijn. En daarna volgt het grote moment waar je zo hard voor gewerkt hebt. Spannend, maar ook heel leuk. Je gaat beginnen aan je praktijkexamen. Probeer er een beetje van te genieten, want na een rit van ongeveer 30 à 35 minuten kom je terug bij het CBR en krijg je van de examinator het verlossende woord. Je bent geslaagd! 🥳

[Foto] Mijn eerste rijles op mijn 18e verjaardag 18-06-2003

Tips voor je eerste rijles:

  1. Vergeet niet om een foto te maken. Dan kun je nog eens lachen over een paar jaar.
  2. Zorg dat je haar mooi in de krul zit!
  3. Geniet van de lessen, ze vliegen voorbij. Voordat je het weet ben je geslaagd en mag je alleen de weg op.
  4. Een zonnebril is altijd handig als het zonnetje schijnt. Zeker als je achter het stuur zit, maar ook voor de foto.

Neem contact op om je eerste rijles in te plannen, of maak eerst een afspraak voor een proefles.