FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op. Ik help je graag verder.

Algemeen

Je kan je aanmelden door te bellen of appen, via het contactformulier of door je in te schrijven via startmetjerijbewijs.nl/jeroen-rullens

Onder 2toDrive mag al starten met je rijlessen als je 16,5 jaar oud bent. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen, ben je geslaagd dan ga je tot je 18e verjaardag met je coaches de weg op. Op 2todrive.nl vind  je meer informatie.

Via mijn.cbr.nl kan je de rijschool machtigen. Mijn rijschoolnummer is 4742X8. Je kan op mijnCBR ook gelijk je gezondheidsverklaring regelen en je theorie-examen reserveren.

Als eerste gefeliciteerd! Je mag helaas nog niet gelijk zelf rijden. Ga eerst naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen. (Tip! Maak voor je examen alvast een afspraak). Om je rijbewijs aan te vragen heb je een identiteitsbewijs, een goede pasfoto 😁 en uiteraard je pinpas nodig. Meestal is je rijbewijs binnen een aantal dagen klaar en kan je de eerste kilometers gaan maken. Let op! Ben je nog geen 18 dan mag je tot je verjaardag alleen de weg op samen met één van je coaches die op je begeleiderspas staan.

 

Heel veel rijplezier!  🚗💨

Rijles

Na de les plan je samen met je instructeur je volgende rijles in. Je kan zo ver vooruit plannen als je zelf wilt. Al je lesafspraken komen in de PlanGo-app te staan.

Je rijles begint bij je thuis, en je stapt gelijk zelf achter het stuur. Het is ook mogelijk om te starten vanaf school, je werk of een ander adres. Bespreek dit vooraf altijd wel even met jouw instructeur.

Een rijles duurt bij Autorijschool Jeroen Rullens altijd 60 of 90 minuten, waar sommige andere rijscholen weleens 50 of 55 minuten aanhouden. Meestal plannen we de eerste drie rijlessen, lessen van 60 minuten in. Hierna gaan we over op lessen van 90 minuten, maar alles is mogelijk na overleg met je instructeur.

Wil je de rijles annuleren, geef dit dan door via Whatsapp of bel even met jouw instructeur. Doe dit zo snel mogelijk, maar tenminste 24 uur van te voren.

Dat kan zeker! Een proefles is een goede eerste kennismaking met je instructeur en de lesauto. Tijdens de proefles stap je gelijk zelf achter het stuur en kan je ervaren hoe het is om zelf een auto te besturen. Plan jouw proefles in.

Tussentijdse toets en praktijkexamen

Je toets en examen vinden plaats bij het CBR Examencentrum in Breda gevestigd aan Heerbaan 4.

Een ttt is een proefexamen die je doet op ongeveer driekwart van je rijopleiding. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens de toets komen alle onderdelen aan bod die je ook tijdens je examen kan verwachten. Je krijgt van de examinator te horen wat al goed gaat en welke onderdelen nog wat extra aandacht nodig hebben tijdens de komende rijlessen. Tevens kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Die hoef je dan op je eerste examen niet meer te doen!

Een ttt en praktijkexamen duren 55 minuten. Je bent ongeveer 35 tot 45 minuten aan het rijden, de overige tijd is er voor het begin- en eindgesprek.

Neem contact op om je eerste rijles in te plannen, of maak eerst een afspraak voor een proefles.